Μενού

Τα νέα μας

article photo

27.10.2022

Κατάρτιση ελαιοπαραγωγών στη Λέσβο

Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση των ελαιοπαραγωγών για το β’ έτος του προγράμματος εργασίας Οργάνωσης Παραγωγών Ελαιολάδου, στην περιοχή της Λέσβου. Η εκπαίδευση των παραγωγών επικεντρώθηκε στα θέματα που αφορούν την φθινοπωρινή φυτοπροστασία, το κλάδεμα, τον εμβολιασμό και τη συγκομιδή από τον κ. Μιχάλη Παπαηλιάκη, γεωπόνο στο ΕΛΜΕΠΑ.

article photo

13.10.2022

Έναρξη αιτήσεων υπαγωγής στο καθεστώς Αγροδιατροφής του Αναπτυξιακού Νόμου

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο της Προκήρυξης του Καθεστώτος Ενισχύσεων «Αγροδιατροφή – Πρωτογενής Παραγωγή και Μεταποίηση Γεωργικών Προϊόντων – Αλιεία – Υδατοκαλλιέργεια» του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσες επιχειρήσεις επιδιώκουν την υποβολή επιχειρηματικού σχεδίου στον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων με σκοπό τη δημιουργία νέας μονάδας, την επέκταση της δυναμικότητάς τους ή τη διαφοροποίηση της παραγωγής τους. Τα ποσά ενίσχυσης διαμορφώνονται ανάλογα με τον φορέα και την περιοχή υλοποίησης της επένδυσης και κυμαίνονται από 50.000 – 3.000.000€ ενώ τα σχέδια για τον πρωτογενή τομέα ανέρχονται σε μέγιστο ύψος 500.000€.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

article photo

4.10.2022

Σειρά εκπαιδεύσεων παραγωγών ελαιολάδου στην περιοχή της Τριφυλίας

Ένα εντατικό τριήμερο εκπαιδεύσεων ελαιοπαραγωγών ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες σε συνεργασία με τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς Μουζακίου, Νηλέα και Αμπελοφύτου.

Η εκπαίδευση των παραγωγών επικεντρώθηκε στα θέματα που αφορούν τη λίπανση, το κλάδεμα, τα μοντέλα Βιώσιμης διαχείρισης ελαιώνων και τη συγκομιδή από τον δρ. Ιωάννη Μετζιδάκη, γεωπόνο ερευνητή και πρώην διευθυντή του Εργαστηρίου Ελαιοκομίας ΕΘΙΑΓΕ Χανίων.

article photo

1.10.2022

Συμμετοχή σε workshop της WWF για τις Οργανώσεις Παραγωγών στον αλιευτικό τομέα

AGRENAOS συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας που συντονίζει η WWF για τη διερεύνηση εναλλακτικών προσεγγίσεων για την καλύτερη πρόσβαση των αλιευμάτων στην αγορά, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μετασχηματίζοντας την παράκτια αλιεία μικρής κλίμακας στη Μεσόγειο».

article photo

21.06.2022

Ενημερωτικές εσπερίδες για το Μ2 – Παροχή γεωργικών συμβουλών

Ο AGRENAOS, πιστοποιημένος φορέας παροχής γεωργικών συμβουλών από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, οργανώνει ένα διήμερο ενημερωτικών εσπερίδων σχετικά με το Υπομέτρο 2.1: Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στον αγροτικό τομέα και προσκαλεί τους παραγωγούς της Μεσσηνίας καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετέχουν για να ενημερωθούν σχετικά. Οι εσπερίδες αυτές θα γίνουν:

  1. την Πέμπτη 23 Ιουνίου στις 19:30 στην αίθουσα ‘Αλέκος Παπαδόπουλος’ (Τεχνική Σχολή) στην Κυπαρισσία και
  2. την Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 19:30 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο των Φιλιατρών.
article photo

12.04.2022

Προσκλήσεις Ταμείου Ανάκαμψης Για Τον Αγροτικό Τομέα

Ανακοινώθηκαν οι προσκλήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης για τον Αγροτικό Τομέα που εστιάζουν στα συλλογικά σχήματα των παραγωγών (Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, ΑΕΣ κλπ) και αποσκοπούν στη χρηματοδότηση ώριμων επενδυτικών σχεδίων που στοχεύουν στην καινοτομία και σε “πράσινες” τεχνολογίες.

Οι προσκλήσεις περιλαμβάνουν:

article photo

5.04.2022

Εκπαιδεύσεις ελαιοπαραγωγών στη Λέσβο μέσω του προγράμματος της ΟΕΦ

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος της ΟΕΦ ΑΣ Αγίας Παρασκευής ο AGRENAOS διοργάνωσε με επιτυχία διημερίδα εκπαίδευσης ελαιοπαραγωγών σε συνεργασία με τον αγροτικό συνεταιρισμό της περιοχής.

Οι εκπαιδεύσεις αφορούσαν εκπαιδευτικά θέματα όπως το κλάδεμα της ελιάς, την ορθολογική λίπανση, τη φυτοπροστασία καθώς και εισαγωγή στις αρχές της ολοκληρωμένης διαχείρισης ελαιώνων ενώ συμμετείχε πλήθος ελαιοπαραγωγών από τους συνεταιρισμούς της ΟΕΦ αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες από την εκδήλωση παρακάτω

article photo

12.02.2022

Εκπαιδεύσεις ελαιοπαραγωγών στην περιοχή της Μεσσηνίας στο πλαίσιο επιχειρησιακών προγραμμάτων οργανώσεων παραγωγών

Ο AGRENAOS οργάνωσε μια σειρά εκπαιδεύσεων στις αρχές Φεβρουαρίου για ελαιοπαραγωγούς στην περιοχή της Μεσσηνίας σε συνεργασία με τους τοπικούς αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Οι εκπαιδεύσεις αναπτύχθηκαν γύρω από μια σειρά καλλιεργητικών θεμάτων από εγνωσμένου κύρους επιστημονικό συνεργάτη και περιλάμβαναν και πρακτική άσκηση με έμφαση στην τεχνική του κλαδέματος. Οι δράσεις αυτές είναι μέρος των επιχειρησιακών προγραμμάτων Οργανώσεων Παραγωγών Ελαιολάδου και αποσκοπούν στη βελτίωση των ποιοτικών και ποσοτικών χαρακτηριστικών του παραγόμενου ελαιολάδου.

article photo

2.02.2022

Επέκταση RuralHub για το μέτρο της βιολογικής γεωργίας.

Η εφαρμογή μας επεκτείνεται για να καλύψει και το νέο μέτρο 11 για τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία. Με τις νέες προσθήκες δίνεται η δυνατότητα να αξιολογούνται άμεσα οι δυνατότητες ενός νέου βιοκαλλιεργητή να συμμετέχει στις επιμέρους δράσεις του προγράμματος. Το δυνατό μας σημείο όμως είναι ότι ελέγχονται και παρακολουθούνται συστηματικά και οργανωμένα οι δεσμεύσεις του για όλα τα επόμενα έτη. Ειδικότερα οι νέες δυνατότητες περιλαμβάνουν:

article photo

25.01.2022

Νέο ενημερωτικό δελτίο για χρηματοδοτήσεις στον αγρο-διατροφικό τομέα

Δείτε το newsletter μας Ιανουαρίου σχετικά με τις τρέχουσες και επικείμενες δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και όλες τις εξελίξεις για χρηματοδοτικά εργαλεία του αγροδιατροφικού τομέα. Μπορείτε να το διαβάσετε αναλυτικά ΕΔΏ.

Προκειμένου να λαμβάνετε τα νέα μας και να ενημερώνεστε για όλες τις εξελίξεις που αφορούν σε  προγράμματα χρηματοδοτήσεων του αγροτικού τομέα αλλά και για τα άρθρα μας σχετικά με θέματα αγροτικής πολιτικής εγγραφείτε στο newsletter μας!

 

 

Agrenaos Footer Logo

Agrenaos. © All Rights Reserved.

Designed and developed by sometimes studio.