Μενού

Τα νέα μας

article photo

28.02.2023

Εναρκτήριες συναντήσεις για το Μ16-Συνεργασία

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν οι εναρκτήριες συναντήσεις για τις δύο επιχειρησιακές ομάδες, στο πλαίσιο του Μ16-Συνεργασία, στις οποίες συντονιστής έχει αναλάβει ο AGRENAOS. Τα δύο αυτά προγράμματα, που υλοποιούνται στην Περιφέρεια Κρήτης, είναι τα παρακάτω:

article photo

22.01.2023

Συμμετοχή του AGRENAOS σε εκδήλωση δικτύωσης γεωργικών συμβούλων του EU CAP Network στη Σόφια

Η εταιρεία μας επιλέχθηκε, μεταξύ πολλών συμμετοχών, να συμμετάσχει στην εκδήλωση δικτύωσης γεωργικών συμβούλων που οργάνωσε το δίκτυο EU CAP, στη Σόφια Βουλγαρίας στις 17&18 Ιανουαρίου.

article photo

27.10.2022

Κατάρτιση ελαιοπαραγωγών στη Λέσβο

Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση των ελαιοπαραγωγών για το β’ έτος του προγράμματος εργασίας Οργάνωσης Παραγωγών Ελαιολάδου, στην περιοχή της Λέσβου. Η εκπαίδευση των παραγωγών επικεντρώθηκε στα θέματα που αφορούν την φθινοπωρινή φυτοπροστασία, το κλάδεμα, τον εμβολιασμό και τη συγκομιδή από τον κ. Μιχάλη Παπαηλιάκη, γεωπόνο στο ΕΛΜΕΠΑ.

article photo

13.10.2022

Έναρξη αιτήσεων υπαγωγής στο καθεστώς Αγροδιατροφής του Αναπτυξιακού Νόμου

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο της Προκήρυξης του Καθεστώτος Ενισχύσεων «Αγροδιατροφή – Πρωτογενής Παραγωγή και Μεταποίηση Γεωργικών Προϊόντων – Αλιεία – Υδατοκαλλιέργεια» του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσες επιχειρήσεις επιδιώκουν την υποβολή επιχειρηματικού σχεδίου στον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων με σκοπό τη δημιουργία νέας μονάδας, την επέκταση της δυναμικότητάς τους ή τη διαφοροποίηση της παραγωγής τους. Τα ποσά ενίσχυσης διαμορφώνονται ανάλογα με τον φορέα και την περιοχή υλοποίησης της επένδυσης και κυμαίνονται από 50.000 – 3.000.000€ ενώ τα σχέδια για τον πρωτογενή τομέα ανέρχονται σε μέγιστο ύψος 500.000€.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

article photo

4.10.2022

Σειρά εκπαιδεύσεων παραγωγών ελαιολάδου στην περιοχή της Τριφυλίας

Ένα εντατικό τριήμερο εκπαιδεύσεων ελαιοπαραγωγών ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες σε συνεργασία με τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς Μουζακίου, Νηλέα και Αμπελοφύτου.

Η εκπαίδευση των παραγωγών επικεντρώθηκε στα θέματα που αφορούν τη λίπανση, το κλάδεμα, τα μοντέλα Βιώσιμης διαχείρισης ελαιώνων και τη συγκομιδή από τον δρ. Ιωάννη Μετζιδάκη, γεωπόνο ερευνητή και πρώην διευθυντή του Εργαστηρίου Ελαιοκομίας ΕΘΙΑΓΕ Χανίων.

article photo

1.10.2022

Συμμετοχή σε workshop της WWF για τις Οργανώσεις Παραγωγών στον αλιευτικό τομέα

AGRENAOS συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας που συντονίζει η WWF για τη διερεύνηση εναλλακτικών προσεγγίσεων για την καλύτερη πρόσβαση των αλιευμάτων στην αγορά, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μετασχηματίζοντας την παράκτια αλιεία μικρής κλίμακας στη Μεσόγειο».

article photo

21.06.2022

Ενημερωτικές εσπερίδες για το Μ2 – Παροχή γεωργικών συμβουλών

Ο AGRENAOS, πιστοποιημένος φορέας παροχής γεωργικών συμβουλών από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, οργανώνει ένα διήμερο ενημερωτικών εσπερίδων σχετικά με το Υπομέτρο 2.1: Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στον αγροτικό τομέα και προσκαλεί τους παραγωγούς της Μεσσηνίας καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετέχουν για να ενημερωθούν σχετικά. Οι εσπερίδες αυτές θα γίνουν:

  1. την Πέμπτη 23 Ιουνίου στις 19:30 στην αίθουσα ‘Αλέκος Παπαδόπουλος’ (Τεχνική Σχολή) στην Κυπαρισσία και
  2. την Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 19:30 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο των Φιλιατρών.
article photo

12.04.2022

Προσκλήσεις Ταμείου Ανάκαμψης Για Τον Αγροτικό Τομέα

Ανακοινώθηκαν οι προσκλήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης για τον Αγροτικό Τομέα που εστιάζουν στα συλλογικά σχήματα των παραγωγών (Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, ΑΕΣ κλπ) και αποσκοπούν στη χρηματοδότηση ώριμων επενδυτικών σχεδίων που στοχεύουν στην καινοτομία και σε “πράσινες” τεχνολογίες.

Οι προσκλήσεις περιλαμβάνουν:

article photo

5.04.2022

Εκπαιδεύσεις ελαιοπαραγωγών στη Λέσβο μέσω του προγράμματος της ΟΕΦ

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος της ΟΕΦ ΑΣ Αγίας Παρασκευής ο AGRENAOS διοργάνωσε με επιτυχία διημερίδα εκπαίδευσης ελαιοπαραγωγών σε συνεργασία με τον αγροτικό συνεταιρισμό της περιοχής.

Οι εκπαιδεύσεις αφορούσαν εκπαιδευτικά θέματα όπως το κλάδεμα της ελιάς, την ορθολογική λίπανση, τη φυτοπροστασία καθώς και εισαγωγή στις αρχές της ολοκληρωμένης διαχείρισης ελαιώνων ενώ συμμετείχε πλήθος ελαιοπαραγωγών από τους συνεταιρισμούς της ΟΕΦ αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες από την εκδήλωση παρακάτω

article photo

12.02.2022

Εκπαιδεύσεις ελαιοπαραγωγών στην περιοχή της Μεσσηνίας στο πλαίσιο επιχειρησιακών προγραμμάτων οργανώσεων παραγωγών

Ο AGRENAOS οργάνωσε μια σειρά εκπαιδεύσεων στις αρχές Φεβρουαρίου για ελαιοπαραγωγούς στην περιοχή της Μεσσηνίας σε συνεργασία με τους τοπικούς αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Οι εκπαιδεύσεις αναπτύχθηκαν γύρω από μια σειρά καλλιεργητικών θεμάτων από εγνωσμένου κύρους επιστημονικό συνεργάτη και περιλάμβαναν και πρακτική άσκηση με έμφαση στην τεχνική του κλαδέματος. Οι δράσεις αυτές είναι μέρος των επιχειρησιακών προγραμμάτων Οργανώσεων Παραγωγών Ελαιολάδου και αποσκοπούν στη βελτίωση των ποιοτικών και ποσοτικών χαρακτηριστικών του παραγόμενου ελαιολάδου.

Agrenaos Footer Logo

Agrenaos. © All Rights Reserved.

Designed and developed by sometimes studio.