Μενού

Τα νέα μας

article photo

21.06.2022

Ενημερωτικές εσπερίδες για το Μ2 – Παροχή γεωργικών συμβουλών

Ο AGRENAOS, πιστοποιημένος φορέας παροχής γεωργικών συμβουλών από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, οργανώνει ένα διήμερο ενημερωτικών εσπερίδων σχετικά με το Υπομέτρο 2.1: Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στον αγροτικό τομέα και προσκαλεί τους παραγωγούς της Μεσσηνίας καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετέχουν για να ενημερωθούν σχετικά. Οι εσπερίδες αυτές θα γίνουν:

  1. την Πέμπτη 23 Ιουνίου στις 19:30 στην αίθουσα ‘Αλέκος Παπαδόπουλος’ (Τεχνική Σχολή) στην Κυπαρισσία και
  2. την Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 19:30 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο των Φιλιατρών.
article photo

12.04.2022

Προσκλήσεις Ταμείου Ανάκαμψης Για Τον Αγροτικό Τομέα

Ανακοινώθηκαν οι προσκλήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης για τον Αγροτικό Τομέα που εστιάζουν στα συλλογικά σχήματα των παραγωγών (Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, ΑΕΣ κλπ) και αποσκοπούν στη χρηματοδότηση ώριμων επενδυτικών σχεδίων που στοχεύουν στην καινοτομία και σε “πράσινες” τεχνολογίες.

Οι προσκλήσεις περιλαμβάνουν:

article photo

5.04.2022

Εκπαιδεύσεις ελαιοπαραγωγών στη Λέσβο μέσω του προγράμματος της ΟΕΦ

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος της ΟΕΦ ΑΣ Αγίας Παρασκευής ο AGRENAOS διοργάνωσε με επιτυχία διημερίδα εκπαίδευσης ελαιοπαραγωγών σε συνεργασία με τον αγροτικό συνεταιρισμό της περιοχής.

Οι εκπαιδεύσεις αφορούσαν εκπαιδευτικά θέματα όπως το κλάδεμα της ελιάς, την ορθολογική λίπανση, τη φυτοπροστασία καθώς και εισαγωγή στις αρχές της ολοκληρωμένης διαχείρισης ελαιώνων ενώ συμμετείχε πλήθος ελαιοπαραγωγών από τους συνεταιρισμούς της ΟΕΦ αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες από την εκδήλωση παρακάτω

article photo

12.02.2022

Εκπαιδεύσεις ελαιοπαραγωγών στην περιοχή της Μεσσηνίας στο πλαίσιο επιχειρησιακών προγραμμάτων οργανώσεων παραγωγών

Ο AGRENAOS οργάνωσε μια σειρά εκπαιδεύσεων στις αρχές Φεβρουαρίου για ελαιοπαραγωγούς στην περιοχή της Μεσσηνίας σε συνεργασία με τους τοπικούς αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Οι εκπαιδεύσεις αναπτύχθηκαν γύρω από μια σειρά καλλιεργητικών θεμάτων από εγνωσμένου κύρους επιστημονικό συνεργάτη και περιλάμβαναν και πρακτική άσκηση με έμφαση στην τεχνική του κλαδέματος. Οι δράσεις αυτές είναι μέρος των επιχειρησιακών προγραμμάτων Οργανώσεων Παραγωγών Ελαιολάδου και αποσκοπούν στη βελτίωση των ποιοτικών και ποσοτικών χαρακτηριστικών του παραγόμενου ελαιολάδου.

article photo

2.02.2022

Επέκταση RuralHub για το μέτρο της βιολογικής γεωργίας.

Η εφαρμογή μας επεκτείνεται για να καλύψει και το νέο μέτρο 11 για τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία. Με τις νέες προσθήκες δίνεται η δυνατότητα να αξιολογούνται άμεσα οι δυνατότητες ενός νέου βιοκαλλιεργητή να συμμετέχει στις επιμέρους δράσεις του προγράμματος. Το δυνατό μας σημείο όμως είναι ότι ελέγχονται και παρακολουθούνται συστηματικά και οργανωμένα οι δεσμεύσεις του για όλα τα επόμενα έτη. Ειδικότερα οι νέες δυνατότητες περιλαμβάνουν:

article photo

25.01.2022

Νέο ενημερωτικό δελτίο για χρηματοδοτήσεις στον αγρο-διατροφικό τομέα

Δείτε το newsletter μας Ιανουαρίου σχετικά με τις τρέχουσες και επικείμενες δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και όλες τις εξελίξεις για χρηματοδοτικά εργαλεία του αγροδιατροφικού τομέα. Μπορείτε να το διαβάσετε αναλυτικά ΕΔΏ.

Προκειμένου να λαμβάνετε τα νέα μας και να ενημερώνεστε για όλες τις εξελίξεις που αφορούν σε  προγράμματα χρηματοδοτήσεων του αγροτικού τομέα αλλά και για τα άρθρα μας σχετικά με θέματα αγροτικής πολιτικής εγγραφείτε στο newsletter μας!

 

 

article photo

29.09.2021

Newsletter σχετικά με τα νέα μέτρα Αγροτικής Ανάπτυξης

Αναρτήθηκε το νέο μας newsletter σχετικά με τις τρέχουσες και επικείμενες δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης. Μπορείτε να το διαβάσετε αναλυτικά ΕΔΏ.

Προκειμένου να λαμβάνετε τα νέα μας και να ενημερώνεστε για όλες τις εξελίξεις που αφορούν σε  προγράμματα χρηματοδοτήσεων του αγροτικού τομέα αλλά και για τα άρθρα μας σχετικά με θέματα αγροτικής πολιτικής εγγραφείτε στο newsletter μας!

article photo

10.08.2021

O AGRENAOS πιστοποιήθηκε ως Φορέας Παροχής Γεωργικών Συμβούλων από τον ΕΛΓΟ-Δήμητρα

Με την αριθ. 1 απόφαση της 13ης/05.08.2021 συνεδρίασης του ΔΣ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ εγκρίθηκε η αξιολόγηση της αίτησης που υπέβαλλε ο AGRENAOS, στο πλαίσιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την πιστοποίησή του ως Φορέα Παροχής Γεωργικών Συμβουλών (Φ.Π.Γ.Σ.) και την εγγραφή του στο Μητρώο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Η πιστοποίηση είναι αορίστου χρόνου τηρουμένων των υποχρεώσεων που απορρέουν από την προαναφερόμενη απόφαση.

article photo

21.07.2021

Επενδύσεις σε οινοποιεία μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων στον τομέα του οίνου

Άνοιξε το πρόγραμμα για τις επενδύσεις οινοπαραγωγής σε οινοποιεία για τα οικονομικά έτη 2021 – 2023. Το πρόγραμμα των επενδύσεων για επιχειρήσεις οινοπαραγωγής αφορά χρηματοδότηση δαπανών για τεχνολογίες αιχμής στη βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου οίνου και στο marketing των οινικών προϊόντων, στο πλαίσιο της τομεακής στήριξης στον τομέα του οίνου που προσφέρεται από τον  Καν. (ΕΚ) 1308/13.

Agrenaos Footer Logo

Agrenaos. © All Rights Reserved.

Designed and developed by sometimes studio.